Вход | Регистрация

Съвещание на директори и полицаи

На него бяха представени всички мерки във връзка с обезпечаването реда и сигурността в районите, около и в детските заведения за новата учебна година

Съвещание на директори и полицаи
МВР

Септемврийското съвещание на Регионален инспекторат по образование с директорите на детски градини се проведе във Велико Търново. В него взеха участие и полицаи.

Пред присъстващите бяха представени всички мерки, предприети от органите на реда във връзка с обезпечаването реда и сигурността в районите, около и в детските заведения, с цел опазването живота и здравето на подрастващите през настоящата учебна година.

Гл. инсп. Николай Иванов, началник Сектор "Пътна полиция” при ОДМВР – В. Търново запозна присъстващите с дейността на пътните полицаи, във връзка със започването на новата учебна година. При извършените обследвания  униформените са обърнали специално внимание на наличието на вертикална и хоризонтална маркировка в районите, около детските заведения. Той обясни, че през настоящата учебна година служителите в "Пътна полиция” ще насочат усилията си за превенция по безопасност на движението с подрастващите в детските градини в област В. Търново. 

Старши инсп. Йосиф Павлов от Сектор "Охрана на обществения ред и териториална полиция” пък обясни, че в сградите на детските заведения и в районите, около тях са извършени обследвания и са направени необходимите предписания. Целта е да се насочи вниманието на ръководството на детското заведение и персонала към осигуряване на безопасност на децата в детските заведения. Той обърна специално внимание на действията, които трябва да предприемат възпитателите при постъпване на евентуални злонамерени телефонни обаждания и поясни, че във всички детски градини са изпратени формуляри, съдържащи правилата за действия в такива ситуации. 

 

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар