Вход | Регистрация

Топ 5 „Кокошкари“ – месец декември 2013

Топ 5 „Кокошкари“ – месец декември 2013
Снимка: Guliver/Getty Images

Температурите през декември бяха благоприятстващи за нарушителите на реда, въпреки че студът никога не е възпрепятствал набезите им. Празничните приготовления за коледно-новогодишните чествания сякаш започнаха отрано. Ето как всичко това се отрази на класацията Топ 5 "Кокошкари":

5. Попрекалили с наздравиците

След като пийнал повече, 41-годишният М. М. от Горна Оряховица започнал да псува и ругае в местно кафе на 23 декември, предколедно. Непристойните думи, кой знае защо, били насочени към съдържателката на заведението. М. М. блъснал витрина, при което счупил няколко бирени бутилки. Тук буйствата му приключили, тъй като бил задържан за 24 часа. Известен на полицията и осъждан, на нетрезвия мъж е съставен акт. Наложена му е глоба за 150 лева.

Петък 13-ти се оказа фатален. В Луковит около един ден след петъка, В. Д., 65-годишна, живееща в София, подала сигнал в местното полицейско управление, че Д. Д. – съпругът ѝ бил ограбен  в Карлуково . Мъжът бил с рани в областта на главата и му липсвали 400 лева и мобилен телефон. В течение на разследването служителите на реда достигнали до извода, че 71-годишният мъж е употребил алкохол в завидни количества и няма никакъв спомен за случилото се. Телефонът и част от сумата, обявена за открадната, били намерени. А показанията на мъжа не съвпадали с казаното от лицата, с които си спомня, че е бил. За реалните събития историята мълчи.

4. За резил - за един трион

Мъж на 21 години задигнал бензинов верижен трион в плевенското село Бръшляница. Това станало на 9 декември. Ден по-късно местните полицейски служители успели да го спипат. А той направил, нямайки къде да мърда, пълни самопризнания за деянията си. По-късно вещта била намерена и върната на собственика.

3. На гости, на заем

Когато ти идват гости, за да ти поискат заем, едва ли очакваш да ти задигнат и мобилните телефони. Това се случило на 12 декември вечерта, когато 42-годишният Г. Н. посетил 73-годишен тревненец в дома му за заем. Гостът получил поисканата сума, тръгнал си и едва по-късно домакинът забелязал липсата на телефонните апарати. Същата вечер "кокошкарят" бил задържан. Той е криминално проявен, осъждан за кражби, грабеж, хулиганство.

2. "Кучетата си лаят, керванът си върви"

Конска каруца, натоварена с дърва за огрев, управлявана от 35-годишен мъж, безпрепятствено се движила на 16 декември из червенобрежкото село Чомаковци. Въпреки че служителят на реда, който я забелязал, разпоредил на водача да спре, за да извърши проверка, каруцата продължила по пътя си. Наложило се полицаят да хване амуницията на коня. Дървата били 1 куб. м. и не били маркирани с контролна горска марка. Каруцарят не представил превозен билет, който да докаже законния им произход, но пък явно е сметнал, че поне по празниците не му се стои на студено. По случая е образувано полицейско производство.

Да, но ето че не се знае къде лаят! Четири кучета на 36 дни бяха откраднати в Русе. Сръчният крадец огънал металната ограда на вилен имот в местността Трите гълъба на 12 декември следобед, за да се добере до палетата. Кучетата, които в този момент си сменили собственика и местоположението, били от породата "български овчарски". Нанесената щета е около 2000 лева.

1. Долу ръцете от козата

35-годишна жена от Кнежа успяла да хване напорист "кокошкар", докато се опитвал да открадне козата ѝ. След като сигнализирала в полицията, 34-годишният мъж бил задържан, спрян навременно на местопрестъплението от собственичката на неподозиращото животно. Оказало се, че крадецът прескочил оградата и демонтирал дървената порта на кошарата в двора на къщата, за да се добере до целта си. По случая е образувано полицейско производство.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар