Вход | Регистрация

Топ 5 „Кокошкари“ - месец юни

Топ 5 „Кокошкари“ - месец юни
thinkstockphotos.com

Ако за лудите казват, че нямат умора, то за крадците известната поговорка може да се преработи така: "Апаш в отпуск не излиза". И през юни бюлетините на МВР в 5-те области на Централния Север изобилстват от кокошкарски истории. Ето петте, които подбрахме за юнската ни класация Топ 5 "Кокошкари":

5. "Старателна" подготовка за излет

В периода октомври 2012г. - 27 юни 2013 г. в с. Куманите е извършена домова кражба на газов котлон, медни съдове, туристическа маса и др. вещи. Не е ясно към момента кой е извършителят, но полицията старателно работи по случая, като уточнява стойността на нанесените щети. Най-вероятно е следващата стъпка в разследването да е в посока туристи – може откраднатите вещи да бъдат разпознати...

4. Земеделски "неволи"

След сигнал за кражба от частен имот в плевенското село Бяла вода, полицаите от РУП-Белене установили, че са откраднати 14 чували с царевица на зърно, 15 чували със смеска за угояване, както и 500 кг.царевица на зърно.

В последствие станало ясно, че извършителите са 28-годишен и 55-годишен от Никопол, които проникнали в имота чрез срязване на оградна мрежа. Крадците били известни на полицията – по-младият имал "актив" от 4 криминални регистрации - 3 за кражби и една за проникване в чуждо жилище, а по-възрастния бил с една криминална регистрация по чл.194 от НК.

Не е ясно дали апашите са имали животни, за които "осигуряват' прехраната или са имали намерение да "снабдят" други стопани на "изгодни цени". Това тепърва се разследва от полицията.

3. "И аз имам нужда" не минава...

Три прозорци от PVC с размери 1.75 см - 1.25 см в едно със стъклопакета и 1 плътна PVC врата с размер 2.10 см-0.80 см станали причина на 28-годишен от село Бръшляница да му прочетат законите и правилата за спазване в обществото... отново. А сред тях и една от 10-те Божи заповеди.

След като опитал да демонтира луксозната дограма от новострояща се тухлена постройка и да я монтира на къщата си, крадецът, който вече нееднократно се е "отбивал на приказки по същество" в полицията, отново бил задържан за 24 часа. Органите на реда установили, че нанесените щети са в размер на 4000 лева.

Вещите, обект на престъпление, са предадени с протокол за доброволно предаване и са на съхранение във фирмата, монтирала дограмата. Материалите са докладвани на прокурор.

2. Мерак за работа? А, дано – ама надали!

Дали, защото наистина са почувствали, че им се работи нещо смислено, а нямали инструменти или безделието е взело връх, но ръцете на трима тийнейджъри сериозно ги "засърбели и се "спрели" на ъглошлайф, ел. ударопробивна бормашина и множество инструменти... чужди.

Двете момчета на по 15 и едно на 16 години, всичките от полскотръмбешкото село Раданово, разбили катинара на вратата на частен имот, супили прозорец и осъществили деянието си. Сега от полицията уточняват каква е била причината да посегнат на чуждите вещи. Но при всички случаи, "меракът" им ще бъде наказан.

1. Монета по монета – обир за 12 часа

За 30 лева, откраднати от монетник, съобщават от полицията в Русе. От 21:00 часа на 25.06.2013 г. до 09:00 часа на 26.06.2013 г., неизвестен засега апаш, е проникнал чрез счупване на стъкло на входна врата на магазин за промишлени стоки и направил "удара". Според тъжителя, нанесените щети са на обща стойност около 50 лева. От полицията са задвижили работата по разследването.

<<Sever.bg във Facebook>>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар