Вход | Регистрация

Три пожара вдигнаха по тревога горските стражари

Три пожара вдигнаха по тревога горските стражари

Три пожара вдигнаха по тревога горските стражари към ДГС "Варна” във вторник.  

Първият сигнал бил подаден към 13 ч. за пламъци в боров масив в землището на град Аксаково. Само преди дни Районната служба "Пожарна безопасност и защита на населението”  и служителите на горското стопанство се бориха с огъня, обхванал там площ от около 2 дка иглолистни култури. Силният вятър вчера възобновил пламъците, в потушаването на които се включиха и две пожарни.

Към 16:30 ч. нов сигнал пренасочил екипите към землището на варненската местност Боровец, където пламъците обхванали 2 дка горска територия, но за щастие, без да нанесат сериозни щети.

Третият пожарвъзникнал в следобедните часове в землището на град Белослав. Поради силния вятър пламъците се разпрострели на площ от 14 дка гори, но в резултат от бързата реакция на пожарникарите и горските стражари изгорели само сухи треви.

Причините за пожарите се изясняват. И на трите места дежурят служители на ДГС "Варна”, за да предотвратят евентуалното възобновяване на огъня.

Високите температури в съчетание с бурния вятър през последните дни са предпоставка за възникването на пожари, предупреждават от горското стопанство и призовават хората да бъдат изключително внимателни при боравене с огън. 

източник: dariknews.bg 



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар