Вход | Регистрация

Ще помагат на жертви на насилие и трафик в Русе

Ще помагат на жертви на насилие и трафик в Русе
Снимка: Thinkstock/Guliver

Кризисен център ще приютява лица, преживели домашно насилие, жертви на вътрешен или външен трафик с цел трудова, сексуална или друга форма на експлоатация. Това е нова за Русе социална услуга, която се разкрива със заповед на директора на Агенцията за социално подпомагане и ще се реализира в партньорство със Сдружение "Център Динамика".

Кризисният център е социална услуга с резидентен тип – предоставя се за срок до 6 месеца. Там ще могат да се настаняват и деца до 18 години, които също са станали жертви на насилие и трафик, придружени от родители. По предварително разработени вече програми ("Настаняване и хуманитарна помощ"; "Социална работа по случай"; "Консултации"; "Юридическа подкрепа и представителство") на пострадалите ще бъде оказана индивидуална помощ, задоволяване на ежедневните потребности, извършване на правни консултации и социално-психологическа помощ.

Кризисният център е с капацитет от осем места. Приоритетно в него ще се настаняват лица, нуждаещи се от помощ и подкрепа, от община Русе и област Русе, но е възможно да бъдат насочвани и случаи от други райони на страната.

Новата социална услуга е с делегиран бюджет от 64 000 лв. на година. В ремонтирания вече кризисен център ще работят управител и социални работници, ще бъдат ползвани консултациите също на психолог, юрист и лекар. Телефоните на Кризисния център са 082/82 67 70 и 082/58 67 70.

Присъединете се към Sever.bg във Facebook, за да следите и там всичко, което публикуваме.



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар