Вход | Регистрация

Община Габрово е в бедствено положение - обновена

Има блокирани от снега хора и автомобили, 27 октомври ще е неучебен за цялата община

Община Габрово е в бедствено положение - обновена
Снимка: Север.бг

Предвид влощената обстановка, създала се заради голямото количество сняг, което се изваля днес, кметът на Габрово Таня Христова обяви бедствено положение на територията на общината.

Въведен е в изпълнение Общинският план за защита при бедствия и са мобилизирани всички структури, ангажирани с неговото изпълнение. В Община Габрово от рано тази сутрин работи Общинският съвет за сигурност и Щабът за изпълнение на плана за защита при бедствия.

Към момента е забранено движението на МПС на територията на общината. Община Габрово апелира пешеходците да не излизат навън, ако не е крайно наложително.

27 октомври (победелник) е обявен за неучебен ден за всички училища на територията на община Габрово, информират от местната администрация.

Във връзка с обявеното бедствено положение в общината са въведени следните временни ограничения:

Забранява се движението на неподготвени за движение при зимни условия МПС; Препоръчва се ограничение на движението на личните МПС без спешна необходимост; Забранява се паркирането на МПС в района на съдовете за смет.

На територията на общината има затрупани и блокирани от преспи участъци от общинската пътна мрежа, с невъзможност за движение на МПС. Невъзможно е движението на автобуси от ОПТ в посока Габрово – Севлиево, Габрово-Дряново-Велико Търново. Преустановено е движение на влакове на територията на общината.

Блокирани са 45 души, от които 20 ученици на гара Съботковци. Има блокирани десетки автомобили с неподходящи за сезона гуми. Лишени от ел. енергия са 5 квартала и 60 села от община Габрово. Преустановено е движение на прохода Шипка, поради обилен снеговалеж и паднала дървесна маса.

<<Sever.bg във Facebook>>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар