Вход | Регистрация

Оранжев код за жега в почти цялата страна!

От утре вечерта ще се поразхлади

Оранжев код за жега в почти цялата страна!
Снимка: Thinkstock/Guliver

Оранжев код за горещо време е обявен за голяма част от страната днес, съобщават от НИМХ. Жълт код имат само областите София, Смолян, Перник и Черноморието. Още по-горещо ще бъде от вчера, а разхлаждане се очаква едва вечерта срещу петък.

В следобедните часове над Североизточна България и планинските райони ще се развие купеста облачност, но валежи ще има на отделни места. Ще духа слаб югоизточен вятър.

Максимални температури между 35° и 40°, по Черноморието 28°-30°, за София около 35°. Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за юли и през деня ще се задържи почти без промяна.

Слънчево ще бъде в планините, където след обяд ще превали и прегърми на отделни места. Ще духа слаб южен вятър, само по най-високите части на Рила и Пирин умерен от запад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 28°, на 2000 метра - около 21°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево със слаб източен вятър. Максимални температури 28°-30°, температура на морската вода 24°-27°. Вълнение на морето ще бъде 1-2 бала.

 < Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар