Вход | Регистрация

Орешак с отличие за добра практика

Орешак с отличие за добра практика
Снимка: Север.бг

Националното изложение на художествените занаяти и изкуствата в село Орешак бе отличено от Регионалното сдружение на общините "Централна Стара планина" за добра практика. Троянско село получи и признание от 15 международни организации от десет европейски страни.

Това е отбелязано и в междинния доклад на партньорския проект на РСО "Централна Стара планина" "Иновативни политики за насърчаване на предприемачеството в сектора на занаятите".

Докладът съдържа анализ, представящ добрите практики по темите "Бизнес модели и слуги в подкрепа на бизнеса" и "Достъп до иновативен дизайн и финансова подкрепа за малки и средни предприятия от сектора на занаятите".

Икономическото въздействие на проекта, повишавайки интереса на икономическия сектор към художествените и съвременни занаяти, е огромно, тъй като много туристи от България и чужбина посещават мястото по няколко пъти годишно. По този начин се стимулира и развитието на местните фирми - занаятчии, ресторантьори, собственици на хотели и семейни къщи за гости, все повече хора започват да се занимават със занаятчийство. Междувременно занаятчиите имат възможността да представят и излагат своята традиционна и съвременна продукция на постоянен пазар.

<< Sever.bg във Facebook >>



Източник: БТА
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар