Вход | Регистрация

Приятна премиерска среща в Орешак

Приятна среща бе вчерашната между министър-председателят Пламен Орешарски и организаторите на Националното изложение на художествените занаяти и изкуствата "Орешак”. Премиерът посети изложението, което е близо до Троянския манастир и се включи в литийното шествие по повод Успение Богородично, водено от патриарх Неофит.

Министър-председателят разгледа и юбилейната изложба на Димитър Казаков – Нерон. За спомен организаторите на изложението му подариха картина на Цвятко Дочев. Орешарски пък не пропусна да запише впечатленията си в книгата за гости.

"Уникално съчетание на традиции, бит и култура, съвсем близо до един от големите ни манастири. С най- добри пожелания за организаторите на изложението – пазете го и го развивайте”, написа министър-председателят Пламен Орешарски, информират от пресслужбата на Министерски съвет. Премиерът специално се спря при производителите на биопродукти. От тях той си купи три вида сладко – от бели череши, от боровинки и от касис.

Те на свой ред му подариха и прополис, като го запознаха с уникалните свойства на тинктурата. След това от пазара министър-председателят си купи нож от ковано желязо.

Попитан каква подкрепа може да окаже държавата, той отбеляза, че с изграждане на инфраструктура може да се направи по- лесен достъпът до такива красиви места като Троянския манастир и изложението. На въпрос за помощта за занаятчиите, министър-председателят изтъкна, че могат да се създадат по- добри условия по отношение на данъчното облагане, като подчерта, че и сега условията са добри.

По-късно той Министър-председателят посети изложението заедно със зам.-министъра на културата Велислава Кръсобсъди с местната управа на Троян и Ловеч тева проблемите в региона, като акцент беше поставен върху състоянието на инфраструктурата и възможностите за ремонтиране на храмовете.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар