Вход | Регистрация

Ремонт на ВиК и асфалт в Орешак

На над 20 улици са положени повече от 3000 кв. м асфалт

Ремонт на ВиК и асфалт в Орешак
Община Троян

Повече от 30 години ул. "Балкан” в троянското село Орешак не е обновявана. Това е причината тя да бъде включена  в капиталовата програма на общината за рехабилитация, съобщават от администрацията.

Дейностите, в размер на 41 000 лева, вече са приключили. Положени са 3000 кв.м. асфалт, като преди това общинската фирма ВиК "Стенето”, е направила  реконструкция на водопроводната мрежа.

995431

В много по-тежко състояние преди рехабилитацията беше ул. "Възраждане” в с. Черни Осъм -  в голяма част  от улицата  изобщо  липсваше  асфалтова настилка. Тук дейностите също са  финализирани, а изразходваната сума е 15 000 лв.

Положен е 550 кв.м. асфалт, в немалък участък са положени нови бордюри.  Преди асфалтирането е направена реконструкция на водопроводната мрежа.

995433 995434

Общината  е въвела практика задължително, след решение на кметските съвети,  в капиталовата програма да бъдат включвани обекти, които хората предлагат. Прави впечатление и нещо друго -  както в града, така и в  селата преобладава рехабилитацията, преасфалтирането на улиците / повече от 20/, а не кърпенето  на дупките, което беше практика  в последните години, допълват от администрацията.

<< Sever.bg във Facebook >>



Община Троян
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар