Вход | Регистрация

Пак печатат фалшиви бюлетини

Пак печатат фалшиви бюлетини
inews.bg/Марио Евстатиев

За печатане на фалшиви бюлетини на територията на МВР - Хасково е образувано досъдебно производство срещу неисвестен извършител. Законът предвижда до три години затвор за подобно престъпление.

"Става въпрос за задържани бюлетини, става въпрос за образци, които по никакъв начин не биха били годни да се използват при гласуване. Става дума за 52 броя. Нали разбирате, че не биха могли да окажат кой знае какво влияние като бройка. Досъдебното производство е образувано по сигнал до полицията. Вероятно ще бъде прекратено, това е мое мнение, защото става въпрос за негодни бюлетини." съобщи Илона Кръстенякова от Върховна касационна прокуратура, цитирана от БНР.

Подробности за печатницата не бяха дадени.

Говорителят на Хасковската районна прокуратура Делчо Илчев обясни, че по случая е образувано доседъбно производство срещу неисвестен извършител. Законът предвижда до три години затвор за подобно престъпление.

Новите тенденции при купуването на гласове са да се атакуват работещи във фирми за чистота, обясни Георги Арабаджиев от Криминална полиция.

Регистрира се обаче неудовлетворение сред хората, готови да продават гласовете си.

Хора, които на предишни избори са били наблюдатели, а сега не са регистрирани като такива, също недоволстват и сътрудничат на МВР. Дори на някои места в страната се налага полицията да им съдейства с физическа охрана, за да не бъдат набити.

Гражданските организации от Изборния борд остро поставиха въпроса за това на какъв принцип се командироват гражданите на държавата, специално в секциите в Турция.

Държавата ще осигури по един представител във всяка секция зад граница.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар