Вход | Регистрация

Пари няма, действайте!

15 млн. лева е недостигът на средства в бюджета на Агенция "Пътна инфраструктура" за подготовка на пътната мрежа за зимата

Пари няма, действайте!
Снимка: АПИ

15 млн. лева е недостигът на средства в бюджета на Агенция "Пътна инфраструктура" /АПИ/ за подготовка на пътната мрежа за зимата.

Ако парите не бъдат предоставени в кратки срокове няма да може да се закърпят дупките, да се обнови маркировката, където липсва, да се възстановят еластичните огради и да се изчистят храстите, избуяли от обилните дъждове, съобщи във Велико Търново инж. Георги Златев, директор на дирекция "Развитие на пътната инфраструктура с бюджетни средства" в АПИ.

АПИ вече е създала организация за обработка на пътищата при влошаване на атмосферните условия. В края на седмицата се очакват първите снеговалежи по високопланинските райони и са предприети необходимите действия за почистване на републиканските пътища.

В периода 1-15 ноември, в зависимост от атмосферните условия, ще бъде въведено зимното поддържане на републиканската пътна мрежа в цялата страна.

На регионално съвещание в Лясковец, в което участваха представители на АПИ, ГД "Охранителна полиция" и ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" в МВР, областни дирекции на МВР и "ПБЗН", пътноподдържащите фирми, БЧК и СБА, се обсъди готовността за поддържане на инфраструктурата през зимните месеци в областите Русе, Велико Търново, Габрово, Разград, Търговище, Стара Загора и Хасково. На срещата институциите съгласуваха и координираха бъдещите си действия по организацията за снегопочистване на пътищата и високопланинските проходи – Котел - Омуртаг и Прохода на Републиката.

Агенция "Пътна инфраструктура" призовава шофьорите да започнат подготовката на автомобилите си за движение при зимни условия особено, ако в следващите дни им предстои пътуване през високопланинските проходи. Да поставят зимните гуми и да следят за доброто техническо състояние на превозното средство.

 

<<Sever.bg във Facebook>>

 



Източник: АПИ
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар