Вход | Регистрация

Плевен 21°C

Втора борса за проекти и идеи предстои в Русе

Успешният старт през миналата година даде възможност за осъществяване на интересни оферти за сътрудничество

Втора борса за проекти и идеи предстои в Русе
Снимка: Булфото

След успешна първа "Борса за проекти и идеи" през миналата година, бизнесът и гражданските организации в Русе ще се срещнат на втора такава - на 4 юли /сряда/ от 17:00 часа в Русенска художествена галерия.

Целта е да намерят добри възможности за сътрудничество като търсят и предлагат стоки, материали, услуги, доброволен труд.

Единственото и най-важно правило по време на борсата е да не се говори за пари и да не се търсят пари, а само възможности, които, правилно използвани, ще генерират приходи.

В бизнес форума ще се включат граждански организации от града и региона, с интересни оферти за сътрудничество. Очакванията са всички участници да намерят нови партньори, достъп до нови ресурси и мрежи от контакти, възможност за достигане до нови потребители, добра репутация, участие в развитието на местната общност, обществено признание.

Борсата за идеи в Русе е организирана с доброволното и активно участие на местна власт, нестопански и стопански сектор, медии и др. Реализира се от Фондация Лале в сътрудничество с Русенска търговско-индустриална камара, местни граждански организации с подкрепата на Община Русе и Тръст за гражданско общество в Централна и Източна Европа.

Моделът "Борса на проекти и идеи” е създаден и е много популярен в Холандия, където ежегодно се провеждат десетки борси. От 2007 година моделът се прилага с успех и в Германия, Австрия, Белгия и други европейски страни. Методът е особено подходящ в период на икономическа криза, когато ресурсите (средства, услуги, материали, оборудване и др.) са ограничени и ефективното им използване е от огромно значение.

От 2011 година Фондация Лале заедно с местни и национални партньори осъществи  успешно десет борси в Бургас, Плевен, Пазарджик, Пловдив, Русе, София, Варна, Търговище, Стара Загора и Велико Търново.

 
 __________________________________________________________________________________


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



akcent.bg
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар