Вход | Регистрация
Плевен 21°C

Съвместен бизнес с руски партньори обсъдиха в Плевен

На среща с областния управител бяха представители на Търговско-промишлената палата на Ростов на Дон

Съвместен бизнес с руски партньори обсъдиха в Плевен
областна администрация - Плевен

Гости от Търговско-промишлената палата на Ростов на Дон посрещна областният управител на Плевенска област Илиян Йончев. За разговар с него пристигнаха Николай Присяжнюк - президент на организацията и Юрий Алексеевский, отговарящ за външноикономическите връзки. Те бяха придружени от изпълнителния директор на БТПП- Плевен Георги Русинов.

По време на срещата няха обсъдени идеи за съвместна работа на територията на областта и възможностите за инвестиции. Сериозен интерес от страна на гостите предизвикаха представените от губернатора инструменти на Интегрираните териториални инвестиции.

Тази нова възможност за осъществяване на регионална политика в рамките на ЕС преследва постигането на две стратегически цели: подобряване на конкурентоспособността на икономиката и съхраняване на човешките ресурси и създаване на благоприятна среда за живеене, информира Илиян Йончев. Той уточни, че основно ще се стимулира предприемачеството в икономиката, агробизнеса и туризма.

Областният управител покани представителите на Търговско-промишлената палата на Ростов на Дон да посетят със своя група различните населени места в областта и заяви своята готовност да съдейства и подпомага бъдещи бизнес инициативи.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар