Вход | Регистрация

Плевен 21°C

В Червен бряг са готови за зимата

Ще има и достатъчно горива за отопление на детските учебни заведения

В Червен бряг са готови за зимата
Снимка: АПИ

Напълно готова за зимни условия е община Червен бряг, заяви нейният кмет Павлин Фильовски. Предприети са всички нужни действия за справяне със зимата и при усложняване на пътната обстановка.

С 30 289 лв. от общинския бюджет ще бъдат чистени улиците в Червен бряг, близо 46 000 лв. са предвидени за зимна поддръжка на четвъртокласната пътна мрежа и 6000 лв. – за улиците в останалите общински селища.

Фирмата, избрана да почиства снега в общинския център, е "Астон сервиз”ООД, а Агенция пътна инфраструктура ще се грижи за пътищата от републиканската мрежа в Червен бряг и Койнаре.

Избран е изпълнител и за поддържане на общинската четвъртокласна пътна мрежа, като в момента тече процедурата по подписване на договор. В останалите общински селища зимното поддържане и снегопочистване ще се извършва от изпълнители, организирани от кметовете по места.

Кметът на общината Павлин Фильовски гарантира, че е осигурено нужното гориво за отопление през зимния сезон на всички училища, детски градини и ясли в общината.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар