Вход | Регистрация
Плевен 21°C

Георг Спартански ще следва заветите на Васил Левски

Днес кметът на Плевен подписа Етичния кодекс за поведение и народна работа, съставен от Апостола

Георг Спартански ще следва заветите на Васил Левски
Община Плевен

Етичният кодекс за поведение и народна работа, съставен от заветите на Апостола беше подписан днес от кмета на Плевен Георг Спартански. Официалното събитие беше организирано от Общобългарския комитет "Васил Левски” и Община Плевен.

На церемонията присъстваха Васил Василев, председател на Общобългарския комитет "Васил Левски”, Васил Копчев, почетен председател на общинския комитет, както и членове на клубове "Млади възрожденци” от плевенските училища.

Подписването на този знаков документ е като обет за следване на Апостоловите завети, заяви в приветствието си г-н Василев. "Тези думи тежат, в тях са съсредоточени животът, делото и философията на един от най-великите българи и отговорът на въпроса какво трябва да се направи, за да бъде нашата държава чиста и свята република.", каза още той.

Г-н Василев наблегна на факта, че Плевен е един от градовете, в който са създадени първите клубове "Млади възрожденци”, чиито членове са изключително дейни.

Кметът Георг Спартански изрази благодарност за поканата от ОК"Васил Левски" да се присъедини към градоначалниците, приели идеята да подпишат Етичния кодекс. Той сподели, че за него това е етичен договор, който сключваш със самия себе си, и че най-тежката отговорност е моралната, която ни следва цял живот.

Според г-н Спартански всеки трябва да се опитва да следва стъпките на Левски – да сме честни пред себе си и близките си, за да може да я има България и да не се срамуваме от това, което правим, работейки за общото благо.

Децата от Прогимназия "Цветан Спасов” подариха на кмета книжка, издадена от тях и съдържаща историята на видни исторически личности, чиито имена носят плевенски улици. Членовете на клуба в ОУ "Отец Паисий” пък потърсиха помощ от общинското ръковоство при бъдещата реализация на идеята им да поддържат паметници от Руско-турската освободителна война по пътя за с. Радишево, които са в занемарено състояние. Георг Спартански получи в дар и портрет на Левски, нарисуван от Роберт Шаханов.

1646252

Също днес беше учреден деветият по ред клуб "Млади възрожденци” в Плевен. Той се намира в ДФСГ "Интелект” и учредяването му беше уважено от председателя на Общобългарския комитет Васил Василев.

Близо 200 са вече членуващите в клубове ученици в града. Очаква се до края на тази учебна година да бъдат учредени още два клуба.

1646254

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар