Вход | Регистрация
Плевен 21°C

Да помогнем на младежки ансамбъл за участие във Франция

Да помогнем на младежки ансамбъл за участие във Франция
thinkstockphotos.com

Благотворителен концерт на Перкусионен ансамбъл "Акцент” организира Настоятелството на Националното училище по изкуствата "Панайот Пипков" - Плевен. Целта е набиране на средства, с които да се дофинансира участие на плевенския ансамбъл в Първите европейски срещи за перкусионисти в град Ница /Франция/.

Пътуването ще бъде финансово подкрепено по програма на Национален фонд "Култура” след одобрен проект, разработен от  ръководителите на състава Августина и Симеон Серафимови.

Благотворителният концерт "Акцент и приятели” ще се проведе на 18 април, четвъртък, от 18:00 часа в концертната зала "Божко Шойков” в училището.

На сцената заедно с "Акцент” ще участват и перкусионисти от класа по ударни инструменти на Симеон Серафимов, ученици от различни специалности от НУИ "П. Пипков”, Северняшки ансамбъл за народни песни и танци "Иван Вълев” – Плевен, и др.

В Първите европейски срещи за перкусионисти, организирани от Националната областна консерватория в град Ница, Перкусионен ансамбъл "Акцент” ще участва със самостоятелен концерт с програма от български и френски композитори. На 21-22 юни 2013 г. младите инструменталисти ще се срещнат и обменят опит с колегите си от Департамента по ударни инструменти от Консерваторията в Ница, филхармоничния оркестър на Монте Карло, ансамбъл "Перкумания” от Валенсия /Испания/ с преподаватели Тони Флор и световноизвестния проф. Силвио Гуалда.

<< Sever.bg във Facebook>>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар