Вход | Регистрация

Плевен 21°C

Златен медал за школа "Колорит" от престижен детски конкурс

Едно първо място, специална награда и пет дипломи за отлично представяне взеха малките художници на конкурса "Малките нашенци"

Златен медал за школа "Колорит" от престижен детски конкурс

Два медала и няколко дипломи за отлично представяне спечелиха възпитаниците на плевенската арт школа "Колорит" на Националния конкурс "Малките нашенци" в Казанлък. Седемгодишната Рая Стоянова получи златен медал за живописната си рисунка "Момиче с пеперуди".

Специалната награда на Общински детски комплекс "Св. Иван Рилски" в Града на розите също отиде при "колоритче" - деветгодишната Десислава Цочева. Тя печели оценката на журито за рисунката, изпълнена със смесена живописна техника "Приказен портрет".

Още пет възпитаници на плевенската школа с ръководител Майя Ананиева са отличени с дипломи за отлично представяне в националната изложба. Конкурсът е с насоченост към веселото и пъстрото в заобикалящия ни свят и според ръководителката на "Колорит" успя да провокира децата да погледнат точно по този начин на него чрез творбите си.

Още един художник от Плевен беше отличен с първа награда за приложна творба - 11-годишният Валентин-Димитър Ангелов от Школа по керамика към ЦРД – Плевен. Централна Северна България беше представена достойно в категорията на специализираните институции и школи и от 12-годишната Михаела Фирева от Летница и 8-годишната Мартина Бояджиева от арт клуб "Гея" в Ловеч, които спечелиха Специалната награда на журито.

Отличените участници в престижния петнадесети поред детски конкурс ще получат наградите си на 27 март в Казанлък, където ще бъде открита и изложба с най-впечатляващите рисунки във Военния клуб.

Националният артистичен форум се организира от Министерството на образованието, младежта и науката, Националния дворец на децата, Община Казанлък и ОДК "Св. Ив. Рилски" и в него всяка година се включват много деца от страната както от специализирани школи по изкуства, така и от общообразователни училища и детски градини.

________________________________________________________________________

Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg

 



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар