Вход | Регистрация

Плевен 21°C

Русе беше фестивал

Ритми от Мексико, Индия и Румъния изпълниха града на свободния дух

Русе беше фестивал
Снимка: Община Русе


Много музика, танци, пъстри цветове, усмивки и незабравими емоции имаше тази неделя в Русе. Градът край Дунав беше домакин на ансамбли от Мексико, Румъния и Индия, които впечатлиха жителите и гостите на града с богата и атрактивна програма.

Международният фолклорен фестивал се осъществи по инициатината на регионалния координатор на Световната организация на фолклорните фестивали Богдан Донев и Община Русе, а събитието се реализира с финансовата подкрепа на Общинска фондация "Русе -град на свободния дух".

1347829


Празникът започна с пъстро дефиле на участиците, започвайки от Парка на младежта, прекосявайки главната улица "Александровска" и завършвайки на сцената пред сградата на Община Русе.

Красотата на хореографията, музиката и костюмите на чуждестранните танцьори удивиха публиката.

1347823

Най-голяма атракция и фурор предизвика Фолклорна компания от Мексико, която слезе от сцената и подкани публиката да се включи в завършващите ритми на техния финален танц. Така зрителите успяха да се докоснат до уникалността на това изкуство, ставайки част от него.

1347826

Танцьорите от Индия запознаха жителите на Русе с уникалността и изяществото на традициите и културата на индийския щат Манипур. Групата принадлежи към изследователски институт, който е създаден през 1984г. благодарение на неуморните усилия и отдаденост на духовния Гуру - Тойби Деви - един от малкото изследователи, посветили работата си на мистиката на традиционния танц на Манипур.

Ансамбълът от Румъния разкри тайните и страстта на танцовото изкуство от румънските области Банат, Трансилвания, Олтения и Молдова. Впечатляващи бяха техните костюми, ръчно нашити с геометрични мотиви в ярки цветове.


Присъединете се към Sever.bg във Facebook, за да следите и там всичко, което публикуваме.



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар