Вход | Регистрация

Плевен 21°C

Над 400 певци и танцьори се сбират в Плевен

Международният фестивал "Плевен пее и танцува" започва с дефиле на 4 септември

Над 400 певци и танцьори се сбират в Плевен

Започва първият Международен фестивал "Плевен пее и танцува”, който ще се проведе на 4 и 5 септември. Повече от 400 са участниците от България у чужбина, които ще се вихрят на плевенска сцена.

Очакват се фолклорни самодейни състави от побратимени на Плевен градове, сред които: Волос, Гърция; Кавадарци, Македония; Горни Милановац, Сърбия; Контещи, Румъния.

Непрофесионални състави от различни етнографски области ще участват от българска страна. Ще има представители от Видинско, Габровско, Софийско, Смолянско и др.

Фестивалът има конкурсен характер и изпълненията ще се оценяват от жури с председател доц. Георги Хинов, директор на Северняшкия ансамбъл за народни песни и танци "Иван Вълев” – гр. Плевен.

Конкурсната програма за българските участници ще започне на 4 септември от 15.00 часа на сцената на площад "Възраждане”. В 16.45 часа от площада при ДКТ "Иван Радоев” ще потегли дефиле на чуждестранни и български участници. Пред Central Mall всеки от съставите ще има 3-минутна програма, след което дефилето ще продължи до пл. "Възраждане”.

В 18.00 часа на площада ще се състои официалното откриване на фестивала, а в 18.20 часа е началото на 10-минутно концертно представяне на всеки от чуждестранните състави.

На 5 септември от 15 до 17 часа на сцената на пл. "Възраждане” ще се изявят български формации, а от 17 до 20 ч. - чуждестранните. Същата вечер журито ще определи наградените.

Организатори на "Плевен пее и танцува” са Община Плевен и Северняшкият ансамбъл за народни песни и танци "Иван Вълев” - Плевен. Събитието се провежда под патронажа на кмета проф. д-р Димитър Стойков с подкрепата на Посолството на САЩ в България.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар