Вход | Регистрация
Плевен 21°C

Музикални уроци с бебоци на пикника за Седмицата на кърменето

Музикални уроци с бебоци на пикника за Седмицата на кърменето

Първата по рода си детска музикална работилница ще забавлява малки и големи по време на пикника този четвъртък, 31 юли, с който в Плевен ще бъде отбелязана Световната седмица на кърменето и четири години от създаването на Националната асоциация "Подкрепа за кърмене”.

Музикалните занимания са подходящи за деца от 6 месеца до 3 години. Творческите срещи, наречени музикална анимация, представляват динамично редуване на музикални дейности, съпроводени с движение.

Родителите ще участват активно, като пеят и танцуват, поясни джаз певицата и педагог Доротея Люцканова, която е създателка на проекта. Целта на заниманията е да създаде почва за развитие и изява на музикалността на децата. Резултатът от дейностите ще е развитие на метро-ритмично чувство, музикален слух, музикално-слухови представи. Малчуганите ще бъдат запознати с образци в класическата музика, с различни музикални инструменти и с основни музикални жанрове.

По традиция ще има информация и дискусии за кърменето и отглеждането на бебето; рисуване с безвредни бои; домашно приготвени вкусотии - при желание можете да се включите с нещо направено от вас; томбола с награди.

Пикникът с игри, изненади и подаръци ще започне от 18,30 часа в детски кът "Неделник” (до сградата на бившия Куклен театър).

Присъединете се към Sever.bg във Facebook, за да следите и там всичко, което публикуваме.



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар