Вход | Регистрация
Плевен 21°C

Ден на ученето за цял живот отбелязват училища и градини

Ден на ученето за цял живот отбелязват училища и градини
Снимка: Север.бг

В навечерието на Деня на народните будители, днес в на територията на община Левски ще се проведе Ден на учене през целия живот. Той е част от проекта "Национална мрежа за инициативи и информация за ефективно учене през целия живот”. Ще се включат училищата и детските градини, подкрепени от читалищата в населените места, общинска библиотека "Веселина Геновска”.

Най-голямото училище в общината – СОУ "Крум Попов” в Левски, предвижда посещение на градска художествена галерия, градската и училищната библиотека. Оформяне на кът за народните будители, кът на есента и презентация на входа на Общината. В часа на класния ръководител темата за обсъждане ще е "Моята любима книга”. Предвиден е разговор Христо Иречекски, автор на книгата "Градът с името на Апостола” и беседа  ”Американска литература”

НУ "Христо Ботев" ще отвори врати за бивши ученици, родители и граждани. Учениците ще посетят детския отдел при библиотека "Веселина Геновска” и  къща музей ”Георги Парцалев”. Ролята на читалището за съхраняване на българския дух е темата на разговора, в който ще се включат учениците, арт работилницата "Сръчковци” се очаква да привлече любителите на приложните изкуства.

В село Асеновци проявите ще започнат с откриване на изложба в местното читалище на ученици от ОУ "Христо Ботев”. В самото училище ще има Ден на отворени врати. Публична изява на тема "Какво научих с помощта на компютъра” и спортен празник са другите инициативи в селото.

ЦДГ "Слънце" и ОДЗ "Локомотив" в Левски също ще са активни участници в инициативата. Ще има спортен празник, по време на който децата ще се запознаят с правилата за безопасност на движението, а за родителите са предвидени автотренинг "Аз детето – ученик” и "Каквознаем за своето дете”. Любопитни се очаква да бъдат ролевите игри "Вечер без компютър” и "Да поиграем с мама и татко”. Предвидени са разбира се работилници по изкуствата, музикален празник, а ОДЗ "Локомотив” ще бъде открита "Библиотека за родители”.

Методите за преподаване сега и в миналото ще са в основата на срещата разговор с пенсионирани учители и деца, организирана от  ОДЗ "Люляк” в село Малчика  съвместно с ОУ "В. Левски” и НЧ "Пробуда 1928″. А читалище "Георги Парцалев” в Левски, библиотека "Веселина Геновска” и ОУ "Максим Горки" ще направят анкета с ученици и възрастни за отношението на хората към библиотеката.

Община Левски също ще се включи в инициативата "Учене през целия живот” и с информационен кът "Как се пише заявление”, за да подпомогне гражданите в писането на заявления и други документи, които подават до общинска администрация.

<< Sever.bg във Facebook >>



Източник: infoPleven
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар