Вход | Регистрация

Плевен 21°C

Директорката на ПМГ отхвърли обвиненията към нея

Засега тя остава на поста си и ще се пенсионира, когато сама прецени

Директорката на ПМГ отхвърли обвиненията към нея
Снимка: Север.бг

"Няма факти, които да потвърждават, че учителите са подложени на саморазправа и унижение", обяви директорът на ПМГ "Васил Друмев", Велико Търново, Славка Симеонска.

1047023


Вчера тя даде пресконференция като отговор на обвиненията към нея, които част от учителския колектив на гимназията отправи в понеделник. Присъстваха и инж. Розалия Личева, учители от ПМГ, родителите на ученика, замесен в спора с Чобанска, медии и др. Симеонска заяви, че не приема нито едно от изявленията, които са направени в отвореното писмо към медиите и министъра. "Колективът е уважаван и оценяван от директора", защити се тя.

"Разбрах, че към мен има отправена нападка за намеса отвън по отношение проблема, за който стана дума - с Антоанета Чобанска", каза Личева, началник на РИО-Велико Търново.

1047029


Когато разбрала, че има такъв проблем, отишла в кабинета на Симеонска и поискала среща с учителката, ученика, педагогическия съветник и директорката. Провела редица срещи с намерение от един проблем, който се е случил в класна стая, да не става сериозен скандал. Тя смята, че ако съветите й били приети, нямало да се стигне до тук. "В училище, в което съм разбрала, че има проблем, че ръководството не предприема достатъчни действия, съм отишла с добро намерение да подпомогна директора и всички заинтересовани страни, за да се вземе решение и да не се стига до скандал", допълни Личева.

1047026


Засега Симеонска остава на поста си и ще се пенсионира, когато сама прецени. Според нея към преподавателите в гимназията не са упражнявани репресивни мерки. За осемте години, в които работи в ПМГ, е наказала четирима учители - за допусната травма в час по физическо възпитание и спорт, за психически натиск върху ученик, за неизпълнение задълженията по длъжностна характеристика във връзка с документацията и за ударен ученик.


Районен съд - Велико Търново оправда Антоанета Чобанска, че е заплашила ученик със съд по време на час. Според Симеонска спорът с преподавателката е трудово-правен и се разглежда в съда. Делото е на втора инстанция, а съдебното решение се очаква на 18 октомври.


"Аз обмислях пенсионирането си и бях готова да го направя. Единственото нещо, заради което стоя в училище, е моята кауза, защитата на това дете и приключване на делото. Затова не съм определила дата. Иначе до сега да съм го направила", заяви директорът.


В ПМГ няма напрежение, учебният процес и занятията протичат нормално въпреки конфликта, увери Симеонска.

<< Sever.bg във Facebook >> 



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар