Вход | Регистрация

Плевен 21°C

Прогимназия "Цветан Спасов" и тази година без нов двор

Общината отказва да осигури дори половината сума, защото няма пари

Прогимназия "Цветан Спасов" и тази година без нов двор
Снимка: Община Русе

И това лято не се състоя основно преасфалтиране на двора на прогимназия "Цветан Спасов” – Плевен. Вече пета година директорката на училището Лилия Маринова безуспешно настоява пред ръководството на Община Плевен да финансира отстраняването на проблема, тъй като неравностите и пукнатините в настилката крият опасности за здравето на учениците.

Повече от 25 години местните управляващи не намират начин да обновят двора на школото. Аргументът е, че няма пари. Единствената реконструкция на настилката е частичното й изкърпване, което не решава въпроса.


Около 60 хил. лева са нужни за начинанието. В многобройните писмени и устни предложения до Община Плевен директорката е посочила, че педагогическият екип ще намери начин да осигури половината от сумата за основното обновяване на настилката, но и този вариант не среща подкрепата на местната власт.


Безопасността на учениците на училището е особено актуален проблем за прогимназия "Цветан Спасов” и заради местоположението й в близост до интензивен автомобилен поток. От миналата учебна година училището има нови ограждения, финансирани със собствени усилия. Инструкциите за безопасност на учениците са ежедневие, за да бъдат предотвратени инциденти.


Новата учебна година ще започне с 5 добре пълни паралелки 5-ти клас, информира Маринова. Всички стаи на училището са освежени, поставен е окачен таван на първия етаж, създадено е помещение за психолога, както и доста други подобрения.

<< Sever.bg във Facebook >>



Източник: infoPleven
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар