Вход | Регистрация
Плевен 21°C

Спортното училище в Плевен не е ремонтирано добре

Според зам-министъра на младежта и спорта е обновена само фасадата на сградата

Спортното училище в Плевен не е ремонтирано добре
областна администрация - Плевен

Първият звънец зазвъня и за учениците от Спортно училище "Георги Бенковски" в Плевен.

Откриването на новата учебна година беше и повод да посещението заместник-министърът на младежта и спорта Калин Каменов.

Той изрази радостта си, че тази година приемът е успешен и дори има лек ръст в броя на новопостъпилите ученици.

Заместник-министърът обаче сподели, че е много разочарован от направения ремонт на Спортното училище.

"Искрено се надявах да видя обновени и ремонтирани класни стаи и училищен салон. За съжаление, извършеният ремонт не отговаря на моите очаквания. Ремонтът не е бил в цялостен обсег. С тези 1,300 млн.лв., които бяха отпуснати, е обновена фасадата на сградата, но всъщност не тя прави спортистите. Направена е една прекрасна фасада, но от вътре може да видим старите маси и чинове. Определено има какво да се доизгражда, така че децата да се чувстват по-комфортно", коментира Калин Каменов пред медиите.

Той сподели и че има доста забележки, свързани с техническата част по изпълнението на проекта и че е забелязал много дефекти, свързани със строителството. Заместник-министърът посочи, че лично ще се осведоми за изпълнението на проекта.

Директорът на Спортното училище Петър Георгиев сподели пред заместник-министъра, че със средства от отпуснатия бюджет ще се опитат да обзаведат и ремонтират общежитията и част от класните стаи.

След тържественото откриване на учебната година, Калин Каменов и кметът на Община Плевен, проф. Димитър Стойков посетиха и градския стадион, където беше обсъдено състоянието му. Заместник-министърът обеща, че може да помогне за обновяване на стадиона, когато има ясно изготвена визия като цяло за спортните обекти в страната и те бъдат оценени поетапно, спрямо от необходимостта им от ремонт.



Присъединете се към Sever.bg във Facebook, за да следите и там всичко, което публикуваме.



Източник: в-к "Посредник"
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар