Вход | Регистрация
Плевен 21°C

Ученици борят агресията с добри дела!

13 габровски училища се включиха в кампанията "Училище за добрини"

Кампания "Училище за добрини” започва в Габрово като начин за предпазване и преодоляване на агресивното и неприемливо поведение сред учениците. Инициатори са Центърът за обществена подкрепа, Общинският съвет по наркотични вещества и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

13 габровски училища участват в кампанията. В тях ще откриете табла "Училище за добрини” с три пощенски кутии с надписи: "Направих добрина”, "Получих добрина” и "Да направим добрина”, предоставени от Община Габрово.

Във всяка от кутиите учениците ще пускат написани на лист добрите дела, които са направили сами или с помощта на някого, добрините, получени в момент на нужда, както и всяка една идея, с която биха желали да дарят надежда, позитивизъм и усмивка на някого.

Идеята на кампанията е да стимулира изявата на качества като толерантност, съпричастност, доброта. Насочена е не само към учащите деца и младежи, а и към родители, учители. Организаторите вярват, че техните идеи и личен пример ще помогнат "Училище за добрини” да се превърне в една истинска школа за добротворство.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар