Вход | Регистрация
Плевен 21°C

Учениците от Спортното училище завършват с професия

"Помощник-треньор", "фитнес инструктор" и "организатор спортни дейности" са трите възможности за професионална квалификация

Учениците от Спортното училище завършват с професия

Възпитаниците на първото у нас Спортно училище "Георги Бенковски" в Плевен, което от тази година е със статут на държавно, вече ще завършват с дипломи за придобита професия.

От девети клас учениците ще могат да избират от три възможности професионалната си квалификация - "помощник-треньор", "фитнес инструктор" и "организатор спортни дейности".

През това лято ще бъдат приети 87 деца от цялата страна в три паралелки - в пети, в шести и в седми клас. Те ще могат да се развиват в 13 вида спорт, като първи път ще бъдат приети по трима души, желаещи да тренират гребане и кикбокс.

Най-много - 20 момчета, ще бъдат приети за футболисти. Десет момичета ще се подготвят за волейболистки, а пет момчета - за баскетболисти. За всички останали спортове ще бъдат допускани за обучение и момчета, и момичета, според качествата им, показани на изпитите.

Шанс да станат лекоатлети имат 12 деца, борци - девет, каратисти - седем, акробати - шест, а по трима ще могат да се занимават с вдигане на тежести, скокове на батут и тенис на маса.

Приемните изпити ще се проведат от 25 до 29 юни. Ако останат свободни места, ще има втори тур от 22 до 24 август.

Новият учебен план на държавното спортно училище, освен професия, осигурява на учениците интензивно обучение на чужди езици, посочиха от учебното заведение.

 

______________________________________________________________________________


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Източник: БТА
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар