Вход | Регистрация
Плевен 21°C

Алексей Зелов излиза от затвора

Алексей Зелов излиза от затвора
Снимка: Булфото

Плевенски окръжен съд измени мярката за неотклонение, взета спрямо обвиняемия зам.-кмет на Плевен Алексей Зелов от "Задържане под стража" в "Подписка".

Плевенските магистрати са преценили, че предвидените наказания не са единствено основание за прилагане на най-тежката мярка за неотклонение "Задържане под стража". Освен това към настоящия етап на разглеждането на делото съдия-докладчикът и председател на настоящия съдебен състав с разпореждане от 11.08.2014 г. е прекратил съдебното производство и върнал делото за допуснати съществени процесуални нарушения на прокурора.

Той е обвинен от Софийската градска прокуратура в подкуп, а от 11 август 2014 г. съдът в Плевен прекрати съдебното производство "поради допуснати съществени нарушения на процесуалните правила".

По искане на защитата на обвиняемия Великотърновският апелативен съд е постановил преразглеждане на мярката, защото е налице забавяне на наказателното производство.

Зелов не е осъждан и е отстранен от заеманата длъжност, няма възможност да повлияе върху събирането на доказателства, не е налице опасност да се укрие, се посочва в мотивите на съда.

Представителят на Прокуратурата счита, че искането е неоснователно, като се сочат доводи, че повдигнатото обвинение е достатъчно тежко, за което е предвидено наказание от 3 до 10 години лишаване от свобода, глоба до 20 000 лева и лишаване от права, както и че опасността да се укрие не е отпаднала. Окръжният съд е намерил искането за изменение на мярката за основателно.

Определението за промяна на мярката в "Подписка" може да се обжалва и протестира в седемдневен срок пред Апелативния съд във Велико Търново.

На 22 април тази година Зелов бе задържан заради подпкуп при акция на ДАНС в Плевен. От тогава до днес Зелов бе в ареста.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар