Вход | Регистрация
Плевен 21°C

Граждани и бъдещи архитекти ще обсъдят визията на Велико Търново

Граждани и бъдещи архитекти ще обсъдят визията на Велико Търново
Снимка: Север.бг

Камарата на архитектите в България - Велико Търново съвместно с местната управа организират среща-дискусия на английски език с участниците в Европейската асамблея на студентите по архитектура EASA 2014, която бе открита преди дни в старата столица. Срещата ще се проведе на 26 юли, събота, от 14 часа в НЧ "Надежда".

Всички граждани, участници и гости на града ще имат възможност да участват в дискусията и да чуят мненията и да споделят визиите на бъдещите архитекти на Европа за бъдещето на Велико Търново. 

Екипите, направили разработките за терена на старото военно училище ще представят проектите си.

В рамките на форума великотърновци ще могат да дискутират със студенттр по архитектура по следните теми:

- Реката и стария град - поречието на река Янтра (от сградата на Интерхотел Велико Търново, ж.п.пансион, църквите в кв. "Асенов" "Св. Петър и Павел”, "Св. 40 мъченици” до пл. "Цар Асен I”) – възможности за туристически маршрути, връзки-мостове, плавателни участъци, плажове и др.;

- Уникално пространство в сърцето на града - територията на местност Боруна, парк Асеневци с паметника на Асеневци и сградата на Художествената галерия "Борис Денев” - идеи за функцията на територията като културно и парково пространство, връзки с кварталите и др.;

- Новия градски център (територията на Старото военно училище) - среща обсъждане на участниците с местните архитекти, автори на идеи за новата визия на центъра.

Дискусията ще предостави уникалната възможност 550 бъдещи автори на архитектурата на Европа от 36 страни да изразят мнения и да споделят своите визии за бъдещето на три изключително важни зони за развитието на град Велико Търново.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар