Вход | Регистрация

Плевен 21°C

Да полетим край Бохот!

Да полетим край Бохот!

За дванадесети пореден път летището край плевенското село Бохот ще посрещне фестивала на леката и спортна авиация "Криле за всички".

Всяка година на фестивалната сбирка долитат пилоти от цялата страна, както и гости от други държави.

Събитието дава възможност да усетите незабравимата емоция на полета.

Стартът ще бъде в събота на 13 септември, от 10:00 часа.

Програмата ще започне с групов демонстрационен полет от мотопарапланеристи, демонстрации на радиоуправляем авиомодел, полет на мотопарапланер и леки самолети.

Ще имате шанс да полетите в небето заедно с авиаторите от шоуто в часовете между 11:15 и 12:55 и отново от 14:30 до 18:30 часа, а от 13:00 часа ще можете да се запознаете с авиационната техника и дейността на ЛП "Бохот – ЛМ”.

Вторият ден - 14 септември - авио събитието ще започне отново със свободни полети и полети с граждани. Иван Кристов ще изнесе лекция на тема "Създаване и обучение на доброволчески отряди за спасяване по въздух, вода и земя”.

Пропусналите първия ден от фестивала ще имат възможността да се запознаят с техниката и дейностите на летището край Бохот, както и да опитат тръпката на полета.

Фестивалът "Криле за всички" се организира от 2003 година, а от 2008 година се провежда само на летището край Бохот.

Илиян Иванов, председател на сдружение "Криле" заяви пред "Посредник", че мерките са стриктни и безопасността на пилотите и пасажерите е гарантирана. От Главна дирекция "Гражданска въздухоплавателна авиация” следят зорко за спазването на условията за безопасност.

<< Sever.bg във Facebook >>



Източник: Плевен за Плевен
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар