Вход | Регистрация
Плевен 21°C

Десетима колабирали, а една жена е в кома заради топлинен удар

В МБАЛ-Русе приемат двойно повече пациенти в жегите

Десетима колабирали, а една жена е в кома заради топлинен удар
Снимка: sxc.hu

Десет плевенчани са колабирали само за няколко часа вчера заради жегата. Пострадалите са предимно жени. Две от тях, настанени в спешното отделението на Университетска болница са работнички в шивашки фирми. Друга жена пък е припаднала в съда, докато чакала за дело.

По-възрастна плевенчанка е колабирала в центъра на града, докато се разхождала в горещината.

От началото на горещото и сухо време през Спешното са преминали около 30 пациенти с топлинни удари. Един от тях е в критично състояние. Това е жена, изпаднала в кома. Настанена е в Сектора за активно интензивно лечение на УМБАЛ-Плевен.

Малко преди 15 часа вчера в Плевен са били измерени 35.6 градуса. Това обаче не е температурен рекорд, отчитат местни синоптици.

Заради жегите броят на пациентите, потърсили медицинска помощ в Спешното отделение на МБАЛ-Русе, се е увеличил два пъти, информират от здравното заведение.

Докато на 8 юли пациентите са били 20, вчера /9 юли/ са регистрирани 43. Оплакванията на голяма част от тях са за световъртеж и повръщане. Има случаи и на колабирали пациенти.

До края на седмицата не се очаква коренна промяна във времето, макар че данните от Европейския център сочат за леко захлаждане. Но то ще е едва около 18 юли. За следващите дни може само да се каже, че жегите продължават, така че - пазете се и не се разхождайте в най-големия пек, съветват лекари.

Добър жест към гражданите и гостите на Плевен предлага общината в най-горещите часове на деня. Всеки минувач през централния площад може да отпие по чаша студена вода от специално поставена машина.

______________________________________________________________________________

Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg





брягнюз.бг
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар