Вход | Регистрация
Плевен 21°C

Детска арт занималня стартира занятия

Детска арт занималня стартира занятия
Арт Център Плевен

Обновената детска арт занималня в Плевен ще отвори вратите си на 4 януари за повече деца от по-голяма възрастова група.

Владимира Йорданова, уредник в Арт Център Плевен и преподавател  по рисуване коментира, че това ще бъде професионална школа по изобразително изкуство, тъй като досега децата идвали на занималня, когато искат. За да имат успех, те ще трябва редовно да посещават часовете по рисуване. Заниманията са всяка събота: сутринта за малчуганите, а следобед - за големите.

Вече има сформирани две групи от общо 40 деца на възраст от 5 до 19 години. Темите за рисуване ще са свободни, а в програмата са включени и запознанства с известни художници. Вече са подготвени стативи за рисуване, осигурен е и богат избор на материали.

"Не вкарваме децата в граници, а им даваме свобода на изразяване, което от своя страна помага да се отпуснат и да покажат своя потенциал. Едно дете трябва да се забавлява, когато се занимава с изкуство”, категорична е Владимира Йорданова. Тя обясни, че с големите ученици ще работи известната плевенска художничка Диана Тодорова.

Новото е, че във входната част на Арт Център Плевен е открита постоянна експозиция от детски рисунки. Тя ще бъде обновяване с нови творби, рисувани от участниците в Професионалната школа по изобразително изкуство. Всички занимания са безплатни, материалите за рисуване - също. Ще се подготвят изложби през различни периоди от времето. Ако плевенската публика желае, може да закупи картините на децата, вече има няколко откупки, не скри радостта си Владимира Йорданова.

В заключение тя сподели, че децата са поканени да участват в ежегодния пленер в Етъра през месец май. Такава покана имат само три школи по живопис от страната, една от тях е тази на Арт Център Плевен.

<< Sever.bg във Facebook >>



Източник: Радио "Плевен"
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар