Вход | Регистрация
Плевен 21°C

Димитър Стойков: "Проверката на ДАНС не касае работата на Общината"

Плевенският кмет се появи на днешната сесия на Общинския съвет

Димитър Стойков: "Проверката на ДАНС не касае работата на Общината"
Снимка: Булфото

Плевенският кмет проф. Димитър Стойков се появи на днешната редовна сесия на Общинския съвет, въпреки че с негова заповед за вр.и.д. кмет бе определен арх. Трифон Иванов.

Общинските съветници го нападнаха и поискаха обяснение за задържането на зам.-кмета Алексей Зелов от ДАНС. Съветникът от БНД, Георг Спартански, предложи като първа точка от дневния ред на заседанието проф. Стойков да бъде изслушан за това, което се случва в Община Плевен в момента.

"Проверката на ДАНС не касае работата на общинска администрация, нито ще донесе негативни тенденции или финансови санкции за Община Плевен”, заяви кметът Стойков. И добави, че юристите му са му гарантирали, че назначението на Зелов е законно.

"Колко срамни петна трябва да лепнете на Община Плевен? Отговорността за случващите се безобразия в тази община е категорично ваша”, добави Спартански.

Стефан Ганев от БНД добави, че зам.-кметът Зелов опозорява не само себе си, но и цялата община. И информира, че групата съветници е формулирала Декларация, чрез която категорично се разграничава от такова поведение, но и от такива практики, които не правят чест на никоя община.

Кметът подчерта, че винаги се е борил с корупционните практики и винаги безкомпромисно се е отнасял към тези служители.

Софийска градска прокуратура привлече като обвиняем Алексей Зелов, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата вчера. На 22 април в сградата на Община Плевен служители на Държавна агенция "Национална сигурност” под ръководството на Софийска градска прокуратура (СГП) са провели специализирана операция в рамките на образувано досъдебно производство.

Зелов е задържан при получаване на поискан от него подкуп в размер на 4000 лв.

След разгорещени изказвания от двете страни на политическото пространство в местния парламент съветниците обявиха 15-минутна почивка.

От предварителния дневен ред на сесията отпаднаха няколко точки, а други бяха приети. Сред отпадналите е точка 8 – предложение за освобождаване от длъжност и избор на нов управител на "Инжстрой”. На мястото на тази точка влезе предложението на кмета за договор-споразумение между Община Плевен и Община Долна Митрополия във връзка с проекта за водния цикъл.

<< Sever.bg във Facebook >>



Източник: infoPleven
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар