Вход | Регистрация
Плевен 21°C

Задържаха две групи телефонни измамници

Служители на ОДМВР - В. Търново и ПУ-Павликени разкриха бързо телефонни измамници

Задържаха две групи телефонни измамници
Снимка: Thinkstock/Guliver

Трима извършители на телефонни измами разкриха служители на ОДМВР – В. Търново. Само за няколко часа беше установен 34-годишен мъж, извършил телефонна измама по схемата "пари за операция на близък”.

Работата по случая е започнала на 20 май, когато в управлението е потърсила помощ 64-годишна жена от старата столица. Същия ден тя получила обаждане от мъж, който се представил за лекар и обяснил, че трябва да се съберат 22 000 лв. за операция на крака на сина й.

Потърпевшата успяла събрала 1 000 лв., които по-късно предала на непознат мъж пред жилището си.  В последствие разбрала, че  е измамена и по случая било образувано досъдебно производство. Криминалистите открили ролята в измамата на 34-годишния А. Л. от В. Търново, известен на полицията и осъждан. Той е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР с мярка за неотклонение "подписка".

Други трима мъже, съпричастни към извършена телефонна измама по схемата «пострадал човек при пътен инцидент, допуснат от близък» установиха служители на полицейското управление в П. Тръмбеш.

Престъплението е извършено на 1 април 2012 г. спрямо жителка на с. Каранци. Извършителите поискали от жената 2 000 лв., за да спасят от арест внука й, който уж блъснал човек и пострадалият бил с опасност за живота. Жената успяла да събере поисканата сума и по-късно я предала на непознат.

По случая тогава е образувано досъдебно производство. След проведени множество действия по разследването криминалистите стигнали до извършителите. Това са 39-годишният Д. З., изтърпяващ наказание "лишаване от свобода" в затвора в гр. Белене, 41-годишният П. Г. и 40-годишният Г. П., известни на полицията и осъждани, всички от гр. Ветово. След доклад на материалите в прокуратурата тримата са привлечени като обвиняеми.

Служители на полицейското управлеание в Павликени задържаха още един извършител на телефонна измама, който беше предварително установен и обявен за издирване. 29-годишния А. Я.  в съучастие с 26-годишният Г. Г е измъкнал 1400 лв. от плевенско семейство на 29 март тази година. Парите са предадени на територията на павликенското село Бутово.

 << Sever.bg във Facebook >>

 



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар