Вход | Регистрация

Плевен 21°C

Започна обновяването на тролейбусната инфраструктура

То е част от мащабния проект „Интегрирана система за градски транспорт на град Русе”

Започна обновяването на тролейбусната инфраструктура
Снимка: Община Русе

Стартира работата по Компонент 7 "Рехабилитация на тролейбусната инфраструктура – стълбове и контактна мрежа" по най-големия инфраструктурен проект, който се изпълнява в Русе - "Интегрирана система за градски транспорт на град Русе”.

Това стана ясно от провелата се днес пресконференция, на която присъстваха зам.-кметът инж. Димитър Наков, зам.-кметът Наталия Кръстева, изпълнителният директор на ЕГГЕД България ЕАД г-н Николай Къдрев и представителите на изпълнителите и надзора г-н Стефан Стефанов и г-н Мирослав Йорданов.  

Дейностите по този компонент предвиждат да бъдат пребоядисани всички 2 024 бр. стълбове на контактната мрежа в града и тяхното укрепване, където е необходимо. Ще бъдат подменени два стълба и част от групите елементи от контактната мрежа, които имат влияние върху скоростта на движение на подвижния състав.

Също така, където е необходимо, ще бъде подменен контактния проводник.  Всички съоръжения и елементи на тролейбусната инфраструктура на Кръговото кръстовище също ще бъдат заменени с нови. Ще бъдат поставени нови автоматични стрелки на Кръговото кръстовище бул. "Цар Освободител" - бул. "Липник". Изпълнението на дейностите по компонент 7 трябва да приключат през август тази година.

С изпълнението на проекта значително ще се облекчи експлоатацията на тролейбусния парк и ще се създадат условия за увеличаване на експлоатационната скорост на мрежата и ще се подобри надеждността на тролейбусните услуги.

Договорът, по който ще се реализира компонентът, е на стойност 3 239 138,06 лв., като изпълнител е КОНСОРЦИУМ "ЕЛ-КМ".

Зам.-кметът Димитър Наков и изпълнителите по договора помолиха гражданите на Русе да проявят разбиране и търпение. Всеки ремонт причинява известни затруднения, но крайният резултат ще е значително подобряване на  тролейбусната инфраструктура в Русе. Г-н Къдрев обясни, че откакто е направена тролейбусната мрежа в града през 1989 г. не са правени подобрения и това е основната причина за честите аварии.

Обслужването на някой от линиите ще бъде затруднено или ще бъдат с променени маршрути. Информация за промените ще бъде качвана на интернет страницата на Община Русе, както и на транспортната фирма ЕГГЕД.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар