Вход | Регистрация
Плевен 21°C

Зелов остава в затвора

Плевенският окръжен съд остави в ареста плевенския заместник-кмет

Зелов остава в затвора
Снимка: Thinkstock/Guliver

Плевенският окръжен съд уважи искането на Софийска градска прокуратура за вземане на мярка за неотклонение "Задържане под стража” на зам.-кмета на Община Плевен Алексей Зелов, който е обвинен за приемане на подкуп.

Определението може да се обжалва или протестира пред Великотърновски апелативен съд в 3-дневен срок.

На Алексей Зелов е повдигнато обвинение за това, че за периода от началото на месец април до 22 април в Плевен, като длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение – зам.-кмет на Община Плевен, поискал и на 22 април приел дар, който не му се следва – парична сума в размер на 4 000 лв. от управител на фирма, която сума получил лично в кабинета си, за да извърши действие по служба.

От Окръжен съд – Плевен уточняват, че въпреки обстоятелството, че досъдебното производство се ръководи от Софийска градска прокуратура, Плевенският Окръжен съд е компетентният съд да се произнесе по въпроса относно искането за вземане на мярка за неотклонение "Задържане под стража” по отношение на Алексей Зелов, тъй като наказателното производство се води за  престъпление, извършено на територията на гр. Плевен.

Повдигнатото обвинение срещу Алексей Зелов е за тежко умишлено престъпление, за което се предвижда наказание "Лишаване от свобода” от три до десет години, "Глоба” и "Лишаване от права” по чл.37 от НК.



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар