Вход | Регистрация

Плевен 21°C

Концерт в помощ на 9-годишния Сашо

Концерт в помощ на 9-годишния Сашо

Голям благотворителен концерт организират във Велико Търново доброволците на Център "Амалипе” в подкрепа на 9-годишния Александър Савов от Горна Оряховица.

Сашко се нуждае от средства за лечение на рядко автоимунно заболяване. Той е един от 13-те такива случаи у нас. Почти не вижда с едното око, а с другото едва на 10%. Детето е имало голям прогрес след лечение в Германия. От Фонда за лечение на деца в чужбина обаче прекратили едностранно договора. Резултатът от това е влошаване състоянието на Сашко. Единственият шанс е да съберат пари за лечението му.

Концертът ще се състои на 17 ноември от 18 часа в камерната зала на Народно читалище "Искра”. Участие ще вземат изпълнители с високи отличия на национално и международно ниво, като: Богомил Бонев, Мирослав Цанков, танцовите формати Un Besso, The Center, "Зоки”, и Професионален фолклорен ансамбъл Искра, както и Вокално студио "Таланти” при НЧ "Искра”, вокално дуо "Креарт”, Албена Цачева и театрално студио "Усмивка” при Младежки дом, Велико Търново. Вход 2 лева + (всеки може да даде каквато сума желае за да помогне).

Концертът е част от кампанията "Да преодолеем стереотипите си: светът не е черно-бял!” организирана по случай Международният ден на толерантността.

На 14 ноември от 16:00ч. пред сградата на Централна поща във Велико Търново ще се раздават безплатни прегръдки и послания за толерантност, а от 18:00 в Клуб "Таралеж” ще се проведе кратък форум-театър последван от дискусия на тема "СТЕРЕОтипи: светът не е само черно и бяло!”.



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар