Вход | Регистрация
Плевен 21°C

Маскирани и въоръжени младежи вилняха в плевенско кафене

10-15 младежи са хвърлили самоделна бомбичка в гаражно кафе, откраднали са лаптоп и телефон

Маскирани и въоръжени младежи вилняха в плевенско кафене
Снимка: Thinkstock/Guliver

Група младежи са вилнели в плевенско кафене вчера около 16,30 ч. 10-15 души са нахлули в гаражно помещение на ул."Иван Вазов", с качулки на главите, а някои и с маски, съобщават от МВР-Плевен.

Част от момчетата са носели ножове и метални палки и дори хвърлили самоделна бомбичка на пода в заведението. Нападателите са унищожили оборудването на кафе-аперитива, след което са си тръгнали с лаптоп марка "НР" 15 инча и мобилен клетъчен апарат "Нокиа 1100".

Сигнал за престъплението е бил подаден на телефон 112. На място веднага са дошли полицейски екипи от група "Охрана на обществения ред" при 01 РУ МВР-Плевен и криминалисти от сектор "Противодействие на криминалната престъпност" при ОДМВР-Плевен и 01 РУ МВР-Плевен.

Обходени са всички вероятни маршрути за изтегляне, но все още не са установени извършителите. Извършен е оглед и са разпитани очевидци на престъплението, проведени по реда на чл. 212, ал.2 от НПК.

По случая е уведомен прокурор от Районна прокуратура – Плевен за престъпления по чл. 325 ал.1 и чл. 194 ал.1 от НК. и продължава работа разследващ полицай.

 << Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар