Вход | Регистрация

Плевен 21°C

Модернизират градския транспорт в Плевен

Модернизират градския транспорт в Плевен
Снимка: Булфото

Общественият градски транспорт в Плевен ще бъде модернизиран с инвестиция от 91 милиона лева по две европейски програми, съобщи кметът проф. Димитър Стойков.

Вече е подписан договор по проект за обществения градски транспорт в Плевен на стойност 24 милиона лева, който ще осигури реконструкция и разширение на контактната мрежа за тролейбусите с 6 километра и строителство на ново тролейбусно депо, съобщи кметът проф. Димитър Стойков. Средствата са утвърдени по ОП "Регионално развитие".

В общината е сформирана работна група, която работи по създаването на втори проект за подмяна на подвижния състав на тролейбусното предприятие, което покрива 90 на сто от маршрутите на градския транспорт.

Предвижда се най-късно през септември или октомври предложението да бъде внесено за финансиране по оперативната програма за околната среда. Очакванията са с 67 милиона лева да бъдат закупени 70 нови тролейбуса от най-новото поколение, да бъдат въведени системи за електронно управление, проследяване на движението на возилата по маршрутите, електронно таксуване. Новите тролейбуси ще бъдат снабдени с климатични инсталации, ще предлагат улеснения при ползването им от хора с уврежданията, от възрастни и от майки с бебешки колички.

Това са два от най-големите инфраструктурни проекти на общината, които ще решат проблемите на транспорта в 110-хилядния град, заяви кметът на Плевен.

___________________________________________________________________________________


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Източник: БТА
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар