Вход | Регистрация
Плевен 21°C

Обвиняват шефа на ДАИ Велико Търново в подкуп

Обвиняват шефа на ДАИ Велико Търново в подкуп
inews/Марио Евстатиев

Специализираната прокуратура е повдигнала обвинения на четирима служители от Регионална дирекция "Автомобилна администрация" - Велико Търново, сред които и директора Петър Петров, съобщават от пресцентъра на Държавна агенция "Национална сигурност" /ДАНС/.

Те са обвинени за участие в организирана престъпна група за подкупи и изнудване чрез злоупотреба със служебно положение. Според разследващите шефът на автомобилната инспекция е ръководител на групата.

Според събраните до момента доказателства престъпната структура е действала поне от април тази година, посочват от ДАНС. В процес на доказване е евентуалното ѝ действие в значително по-продължителен период от време.

Участниците са организирали събирането на подкупи по определена тарифа от автомобилни школи, пунктове за годишни технически прегледи, транспортни фирми, от контрола по пътищата.

По досъдебното производство са извършени претърсвания и изземвания на парични средства и други доказателства по делото в няколко града на територията на областите Велико Търново и Варна.

С постановления на прокурор от Специализирана прокуратура на четиримата участници в престъпната структура е наложено задържане до 72 часа, предстои искане за налагане на мярка за неотклонение "задържане под стража" за всички тях.

Четиримата служители на ДАИ Велико Търново бяха задържани при специализирана акция на служители на ДАНС в сряда.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар