Вход | Регистрация
Плевен 21°C

Откриват тържествено обновената пешеходна зона

Цецка Цачева, министри и зам.-министри са сред поканените на 6 април

Откриват тържествено обновената пешеходна зона
Община Плевен

Председателят на Народното събрание, министри и зам.-министри са поканени за тържественото откриване на обновената централна пешеходна зона в Плевен. На 6 април в 11 ч. на пл. "Възраждане” ще бъде отслужен водосвет на новия център, съобщават от общинската администрация. 

С реконструкцията на централната пешеходна зона Община Плевен подобри развитието на туризма в града, както и естетизацията му чрез новата съвременна визия. Това е един от най-мащабните проекти, реализирани от Общината, по проект "Обновяване и модернизация на физическата среда чрез реконструкция на централната пешеходна зона на град Плевен”, финансиран по ОП "Регионално развитие 2007 - 2013 г.”.

Покани за участие в церемонията са отправени към председателя на Народното събрание г-жа Цецка Цачева, вицепремиера по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев, министъра по регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, Ивайло Московски - министър на транспорта, информационните технологии и съобщения, заместник-министъра на МРРБ Деница Николова - ръководител на Управляващия орган на ОП "Регионално развитие”, проектантския екип с ръководител арх. Красимир Попов, представители на фирмите изпълнители Обединение "Стил Гарант” ДЗЗД - Варна, и "ЖСП Стил” - Шумен.

Северняшкият ансамбъл за народни песни и танци "Иван Вълев” ще изнесе концерт за откриването на пешеходната зона.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар