Вход | Регистрация
Плевен 21°C

Плевен иска отсрочка за транспортния проект

Плевен иска отсрочка за транспортния проект

Постъпило е предложение от кмета на община Плевен проф. Димитър Стойков за промяна в решение на комисията по по отношение на срока за изпълнение на проекта за изграждането на ново тролейбусно депо, ремонт и разширяване на въздушната контактна мрежа, ремонт на спирки, изграждане на мрежа от велоалеи в Плевен.

Управляващият орган на оперативната програма е предложил срокът на проекта да бъде удължен с 5 месеца - от 36 на 41 месеца. Т.е. вместо до 9 юли 2015 година, проектът да се удължи до 10 декември догодина, включително. Като физическото изпълнение на проекта трябва да приключи не по късно от 31 октомври 2015 година.

Задължението на Общината е два месеца след срока на изпълнение, т.е. до 10 февруари 2016 година, обясни Дикран Ованесян, директор на дирекция "Европроекти".

Удължаването на срока за изпълнение се налага поради изземване на част от документацията по проекта от ДАНС на два пъти през месец април, поясни Дикран Ованесян.

"След кореспонденция със Софийска градска прокуратура, наблюдаващия прокурор по делото и ДАНС получихме информация, че част от документацията е при тях. В резултат на което, с консултация на одиторите по оперативната програма, те приеха, че има одитна следа, което позволява да се довърши обществената поръчка", каза директорът на дирекция "Европроекти".

Той допълни, че трябва да се сключи договор с продължителност 11 месеца с "Инжсрой", за изграждане на велоалеите, като фирма, която е спечелила обществената поръчка и няма как до юли 2015 година проектът да приключи, което налага удължаване на срока му. 

<< Sever.bg във Facebook >>



Източник: в-к "Посредник"
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар