Вход | Регистрация
Плевен 21°C

Общината започва неочаквани проверки на хранителните доставки по детските градини

Това разпореди кметът на Плевен Георг Спартански

Общината започва неочаквани проверки на хранителните доставки по детските градини

Неочаквани и чести проверки в детските градини на територията на община Плевен разпореди днес кметът Георг Спартански по време на сесия на Общинския съвет. Обект на тези проверки ще бъде предоставяната на децата храна.

Кметът Спартански коментира, че заповедта му идва в отговор на пореден сигнал от родител относно качеството на храната в едно от детските заведения в Плевен. Той дори показа на съветниците круша със странна форма, дадена му от оплакалия се родител, която се предлага за закуска на децата с бизквита или вафла.

По думите му това е безобразие и наглост от страна на доставчика и престъпно безхаберие на директора на детската градина. Той допълни, че ръководството на Общинската администрация ще направи свое разследване по конкретния сигнал и ще продължи проверките по детските градини.

Преди няколко седмици е проведена среща между кмета и всички директори на детски градини, на която е станало ясно, че общинското ръководство няма да позволи доставка на некачествени храни за децата. В случай че се установи такава по вина на директор, ще последва уволнениято му, категоричен беше г-н Спартански.

 << Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар