Вход | Регистрация
Плевен 21°C

По стъпките на Апостола

Младежи се включиха в националния поход "По стъпките на Левски"

"Напред към Възраждането, назад към Природата, дайте шанс на младите” - това е девизът на всички млади хора, които отделиха част от времето си и го посветиха на Апостола на свободата Васил Левски.

На рождената дата на Дякона, 18 юли, се проведе националният поход "По стъпките на Левски", който се осъществява за поредна година. Той започва от Плевен и завършва в Карлово - родният град на Дякона. В официалната страница на събитието организаторите обещават, че всеки, изминал тези стъпки ще се завърне "повече българин".

Много млади хора, помнещи, вярващи и уповаващи се на заветите на Апостола съпреживяха един момент заедно, който ще остане завинаги в мислите им.

1341613

1341617

Походът беше посрещнат в Карлово на площад "20 юли". Специално подготвена програма на ученици от града на Апостола и връчване на награди на местния комитет "Васил Левски" се проведоха в къщата-музей на българския революционер. 

Отговорът на въпроса "Достойни морални наследници ли сме на Апостола?", може единствено да се почувства и изживее. Това направиха всички хора, които извървяха стъпките на великия българин, доказвайки, че делото му ще живее вечно.

1341618

1341616

Присъединете се към Sever.bg във Facebook, за да следите и там всичко, което публикуваме



Източник: Плевен за Плевен
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар