Вход | Регистрация
Плевен 21°C

Бизнесменът Антон Георгиев е кандидат за кмет на БСП в Плевен

Обявиха имената на кандидатите за кметски постове в област Плевен

Бизнесменът Антон Георгиев е кандидат за кмет на БСП в Плевен
БСП

Ясни са имената на кандидат-кметовете от БСП на общини в Плевенска област. Те бяха съобщени от плевенския народен представител от ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Васил Антонов на пресконференция.

За първи път БСП няма да издигне свой самостоятелен кандидат за кметския стол на Плевен, а ще подкрепи кандидатурата на бизнесмена Антон Георгиев. Георгиев е кандидат на ПК "Тракия", а на предишните избори се яви от "Гергьовден", съобщава БГНЕС.

Васил Антов подчерта, че БСП гласува доверие на доказани професионалисти, ползващи се с авторитет в обществото, за да увеличи броя на кметовете и общинските съветници в област Плевен.

Кандидатът за Белене е настоящият кмет Момчил Спасов, за Гулянци – също сегашният кмет Лъчезар Яков. Александър Печеняков е кандидатът на БСП за Долна Митрополия, а подкрепа за Долни Дъбник ще има за Борислав Станимиров, който е настоящ кмет и кандидат на БЗНС.

Валентин Йорданов, с вече четири кметски мандата, е кандидатът за община Искър, а в Кнежа – Бисерка Младжова, която е гл.счетоводител на Института по царевицата.

Любка Александрова /Левски/, Емил Бебенов /Никопол/ и Илиян Александров /Пордим/ ще защитават кметските си мяста. Кандидат в Червен бряг е председателят на областната организация на БСП – Плевен и общински лидер на БСП – Червен бряг Мирослав Михайлов. 
Васил Антонов изтъкна, че основната цел на БСП е на първи тур на местните избори партията да има повече избрани кметове, като залага на кандидатите си в Белене, Левски, Искър и Гулянци. 

До края на следващата седмица ще бъдат готови и листите за общински съветници.



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар