Вход | Регистрация
Плевен 21°C

Частични кметски избори в Белене

Частични кметски избори в Белене
Снимка: sxc.hu

Частични кметски избори се провеждат днес в седем общини в страната.

Едно от местата от Севера е Белене. Там две местни коалиции, партия "Нова алтернатива" и БСП си оспорват овакантения пост, информира БНР. Той е свободен след като Петър Дулев, дългогодишен кмет на града беше избран за депутат в 42-то Народно събрание. На негово място временно изпълняващ длъжността до сега беше заместникът му Момчил Спасов.

Отворени са 15 секции от общо 16. Причината е, че секцията в затвора в Белене няма да бъде разкрита, тъй като лишените отсвобода нямат право да гласуват на местни избори.

Няма регистрирани инциденти или произшествия с председатели или членове на избирателни комисии, информират от полицията. 

Изборният ден на територията на община Белене преминава  нормално – без инциденти и нарушения на обществения ред. В крайдунавския град има секции в основно училище "Васил Левски” и в СОУ "Димчо Делебянов”. Общо пет са избирателните секции в селата на общината – в Деков, Татари, Петокладенци, Кулина вода и Бяла вода. От 18 часа на 28 септември до 7 часа на 29 септември всички изборни места са под полицейска охрана.

Днес те са отворени и ще се охраняват от полицията до края на изборния ден. Обстановката на територията на региона е спокойна. Полицейските служители предприемат и осъществяват всички утвърдени мерки в изпълнение на плана за обезпечаване на обществения ред и осигуряване на спокойствието в изборния ден. След края на изборния ден - в 20 часа, ще се предприеме пилотиране на изборните материали до сградата на община Белене.

Частични избори днес има и в Шишманово, община Харманли; село Селча, Девинско; в Хлябово при Тополовград, в кметство Царимир, община Съединение. В Гърмен над 12 хиляди избиратели избират между кандидатите от Движението за права и свободи и ГЕРБ. Жителите на Трън пък ще избират между шестима претенденти.

 

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар