Вход | Регистрация
Плевен 21°C

Рок-симфония завладя Плевен

Плевенската филхармония и триото Open Source Trio с общ концерт снощи

Рок-симфония завладя Плевен

Нетрадиционно класически концерт под мотото "Музиката е любов…" изнесоха отличените с почетен знак "България си ти!" Момчил Атанасов, Рей Янга и Юри Шеве и Плевенската филхармония. Те впечатлиха музикалните любители в Плевен снощи.

Талантливите музиканти бяха наградени в края на януари с почетния знак на сдружението "България си ти!", заради жертвоготовността си, спасявайки наши сънародници при бедствията през 2014 г.

В навечерието на празниците Трифон Зарезан и Денят на влюбените зала "Катя Попова" бе препълнена с гости на нетрадиционния рок-симфоничен концерт под мотото с участието на триото Open Source Trio. В програмата участва и актьорът Веселин Плачков, а диригент бе маестро Деян Павлов.

Меломаните се насладиха на откъси от "Ромео и Жулиета" на Прокофиев, "Тристан и Изолда" на Вагнер, "Пер Гинт" на Григ, "Арлезианката" на Бизе, както и авторски композиции на рок-джаз триото.

"Идеята се роди много отдавна, но започнахме да мислим за осъществяването й след като разбрах,че Деян е станал главен диригент на Плевенската филхармония. Обсъдихме я с него, той говори с директора и решихме да го направим. Колегите ми, естествено, много се зарадваха, тъй като за нас е привилегия да свирим с оркестър, още повече - авторска музика", сподели Момчил Атанасов.

Музиката на триото е микс от европейски джаз, акустичен дръм енд бейс, класическа музика, български фолклор и други стилове.

1472804

 

Линк към концерта: http://dox.bg/files/dw?a=83b1ecfcf6

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар

Коментари 1


1 Митко Димитров 15.02.2015 | 15:51
http://h24d.com/