Вход | Регистрация
Плевен 21°C

Село проплака от крадци, жандармерията идва на помощ

Всяка от къщите в никополското село Въбел е ограбвана поне веднъж

Село проплака от крадци, жандармерията идва на помощ

Служители на жандармерията ще се включат в охраната на никополското село Въбел. Жителите му, повечето възрастни хора, пропищяха от крадци, които с по една-две каруци идват нощно време от Никопол и обират къщите им, съобщава БНР..

По думите на кмета на Въбел Дарин Кинов, ситуацията в селото е изключително тежка. 

Апашите не подбират и крадат каквото им падне - хранителни продукти, зърно, зимнина, домашни животни, дори и домакински уреди.

Някои от жителите спят със законно притежавани газови пистолети, за да могат да се предпазят от набезите, стана ясно от репортаж на БиТиВи.

"Почти всички хора тука са крадени. Все на някой нещо му е взето. Кокошка ли е било, там мотори, не знам какво - много работи. Би трябвало да се вземат мерки”, обяснява възрастна дама.

За реда в селото се грижи квартален полицейски служител, който освен за Въбел, отговаря и за съседните села - Лозица, Драгашево, Воден и Любеново. Въбел е в полето и в него лесно се влиза и излиза, което улеснява крадците.

Според кмета са необходими спешни мерки, а за видеонаблюдение пари няма.

"Щом полицията не може, ние ще си направим полиция и ще си действаме по закона на линч и това е. Хванем ли го  - ръка, крак и друго. Не да влизаме ние в затвора и ние да сме виновни, а те да са праведни”, готов е на саморазправа местен жител.

Справка на полицията сочи, че от началото на годината са получени 31 сигнала за престъпления в селото. Осем от тях са прекратени. Има образувани досъдебни производства, но осъден крадец няма.

<< Sever.bg във Facebook >>



Източник: бнр
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар