Вход | Регистрация
Плевен 21°C

Григор Димитров отпадна от US Open

Григор Димитров отпадна от US Open
Снимка: Guliver/Getty Images

Григор Димитров приключи участието си в последния за годината турнир от Големия шлем - US Open. Седмият в схемата българин загуби от Гаел Монфис с 7-5, 7-6(6), 7-5, съобщават колегите от Sporta.bg.

"За съжаление днес не успях да покажа най-доброто от себе си. Яд ме е, но трябва да продължа напред. Остават пет турнира до края на сезона и ще дам всичко от себе си", призна Димитров на пресконференцията след мача с Гаел Монфис.

Въпреки отпадането обаче Гришо може да се похвали с достигане до осминафиналите на US Open, като преди това той стори това на още две състезания от Шлема - на Australian Open (четвъртфинал) и на Уимбълдън (полуфинал).

Във финансово изражение достигането до 1/8-финалите му донесе чек за 187 300 долара от наградния фонд и 180 точки за световната ранглиста.

Следващият турнир, на който Григор Димитров е заявил участие в започващата на 29 септември надпревара от сериите "АТP 500" в Пекин. Азиатското турнир на Гришо продължава с Мастърса в Шанхай, следва защита на първата титла в Стокхолм, Базел и дай Боже финалния Мастърс на 8-те най-добри в Лондон.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар