Вход | Регистрация

Плевенчани искат да се пусне фонтана зад театъра

Плевенчани искат да се пусне фонтана зад театъра
Снимка: Север.бг

Жителите на Плевен събраха подписка за възстановяване на водния фонтан, който се намира в парка към къща-музей "Цар Освободител Александър II".

Преди месец бяха събрани подписите на всички, желаещи ремонтът да бъде извършен и подписката беше разгледана от членовете на Постоянната комисия по "Екология и устройство на територията". Те поискаха становище от общинската администрация за нефункциониращия фонтан в парка.

На проведеното на 28 юли заседание на ПК по Екология, се уточни, че вносителят на подписката, Николай Монов е поел отговорността да възложи за изработване проект за възстановяване на фонтана.

Предстои одобряване на проекта от Община Плевен и изготвяне на количествено-стойностна сметка. След това обектът трябва да бъде включен в бъдещия проектобюджет на Общината за 2015 година.

Паркът към къща-музей "Цар Освободител Александър ІІ" е едно от любимите места за отмора на жителите на Плевен. След възстановяването на фонтана, мястото би донесло радост на плевенчани, осигурявайки на деца и възрастни необходимата прохлада през летния сезон.

<< Sever.bg във Facebook >>



Източник: posredniknews.com
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар